Aanvalluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!

.
Volgens de kop van een artikel in mijn dagblad heeft Louis van Gaal speler Van Persie “laten vallen” door hem voorlopig geen positie als eerste aanvaller in het elftal te gunnen. Van Persie ondervindt dit vanavond al aan den lijve als hij niet wordt opgesteld tegen België.
De formulering in de krantenkop beziend rijzen otto’s bebopharen weer eens te berge. Hebben we eindelijk een bondscoach met ballen, krijgt hij meteen een schop onder zijn platte kont.

Met Van Persie wordt het knudde, moet Van Gaal hebben gedacht. Met Huntelaar wil hij het spits krijgen dat er weer “ballen vanaf de zijkanten” gaan komen.

Robin van Persie mag dus (tijdelijk?) niet aanvalluuuuuuuuuh. Desondanks moet hij van zijn coach “het gevecht met Huntelaar aangaan.” Dan weet je al bij voorbaat wie hier de grote verliezer is. Enfin, voetbal is oorlog, wie zei dat ook al weer?
Van Persie voelt zich geenszins buiten spel gezet, integendeel; hij heeft, na zijn tikkie trug in ontvangst te hebben genomen, met Van Gaal (of Van Gaal met hém) een “ongelooflijk goed gesprek” gehad, ook over voetbal in het algemeen. Van op de man spelen leek daarbij geen sprake; er was voor Van Persie dan ook geen reden om na te trappen.
Je kunt je afvragen waar zo’n goed gesprek zoal over ging. Wellicht over termen die uit het voetbaljargon moeten worden geschrapt (controleurs op het middenveld) en termen die juist gekoesterd moeten worden (met de punt achteraan spelen). Tenslotte moeten onze Jan Mulders, zodra zij in de praatprogramma’s hun post van side-kick weer innemen, aan nieuwe clichés worden geholpen.

Kritiek van de pers of niet, het interesseert Van Gaal geen bal. Volgens mijn dagblad heeft de nieuwe bondscoach intern “een minirevolutie” doorgevoerd. Oorlog dus! Waarmee er dan toch nog één collega is waar zelfs Van Gaal naar wil luisteren.

augustus 2012/ottovanoosterhout

.

Advertenties

Over ottovo

Op dit weblog schrijf ik columns, sketches, anekdotes en korte verhalen, soms met een kritische ondertoon maar bij voorkeur met humor als leidraad. Voor mijn header gebruikte ik een foto van wijlen mijn vader. Wij delen een naam en de liefde voor taal.
Dit bericht werd geplaatst in column, literatuur, proza, sketches en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Aanvalluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!

 1. Johan zegt:

  Van Gaal is eigenwijs genoeg om naar niemand in het bijzonder te luisteren. Zijn keuze om Van Persie niet in het elftal te zetten, is een mogische zoals ik al in mijn blog schreef.

  • ottovo zegt:

   In mijn column ging het er vooral om, met behulp van voetbaltermen, kritiek te geven op zo’n krantenkop met als extra de draak te steken met de situatie.

 2. Aad Verbaast zegt:

  Tja, met 4-2 verlies zal hij toch nog wel een paar extra “kringgesprekjes” met de heren moeten voeren om er nog wat van te kunnen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s