Visserslatijn

.
Mijn volgende column staat deze week in ‘Weekblad Oosterhout:

Mijn column in ‘Weekblad Oosterhout’

.
.
.
.
.
.
‘Smaak Oosterhout’ krijgt voorlopig geen vervolg, leest otto in zijn dagkrant. Het motto ‘Eerst Eten’, destijds nieuw leven ingeblazen door *Fridjoff en Monique van het gelijknamige restaurant, blijkt ineens afhankelijk te zijn van sponsorgelden.

.
.
.
.

Een “hoogwaardig culinair element”, zo noemt de verslaggever ‘Smaak Oosterhout’. Het eetfestijn werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Kennelijk hebben Oosterhoutse sponsors er een nare smaak in de mond aan overgehouden, met tegenvallende bezoekersaantallen en het faillissement van enkele restaurants, die duidelijk hadden verzuimd Herman den Blijker voor een make-over in te huren.

Kortom, het smaakte niet naar meer. Voorlopig moeten we op een houtje bijten, maar culinair Oosterhout is niet voor één gaatje te vangen, in tegenstelling tot schaaldieren als mosselen en oesters. En de mosselen zijn beter dit jaar, zo blijkt tijdens het Mosselfeest dat afgelopen zondag in onze storp werd georganiseerd. Dat de diertjes bijkans verzopen in het regenwater kon hen niet deren, ze waren duidelijk in hun element.
De pannetjes werden nat dus het visserskoor laste een pauze in. Met al dat goede van boven hoefden publiek en zangers, voor een lekkere plens water, hun maag niet persé bloot te stellen aan de oesters van restaurant Chef.

Laat otto nou in diezelfde krant ook lezen dat, weliswaar in Breda, de regen van de afgelopen dagen de vijver in het Van Sonsbeekpark deed overlopen. Het Sonsbeekse gras krioelde van de rivierkreeften, zó voor het vangen, gratis en voor niks en panklaar. Zo was er in dit armetierige land vol beknibbelende politici tenminste nog één hoorn des overvloeds waar uit kon worden getapt.
Dat hadden de Smaakmakers van Oosterhout moeten weten. Immers, met zulke culinaire meevallers heb je geen sponsors meer nodig.

*Inside-informatie voor niet Oosterhouters:
Fridjoff en Monique runden voorheen in Oosterhout restaurant Brevis, dat door Herman den Blijker in zijn programma Herrie in de keuken nieuw leven kreeg ingeblazen. Onderdeel van de metamorfose was de nieuwe naam ‘Eerst eten’, een bekende slogan in Oosterhout.
.
Augustus 2012, ottovanoosterhout

.

Over ottovo

Op dit weblog schrijf ik columns, sketches, anekdotes en korte verhalen, soms met een kritische ondertoon maar bij voorkeur met humor als leidraad. Voor mijn header gebruikte ik een foto van wijlen mijn vader. Wij delen een naam en de liefde voor taal.
Dit bericht werd geplaatst in column, literatuur, proza, proza en poëzie, sketches, verhalen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Visserslatijn

  1. Johan zegt:

    Je hebt pech: Antwerpen proeft, is net achter de rug :-).

  2. Nicole zegt:

    Mooi schrijf-ijzer, Otto! En meteen goed gebruikt voor een vlijmscherpe column.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s