Een tiet met geld

.
Laat het nou nét de meest spoedeisende zaken zijn waarvoor Oosterhouters zich na 1 november naar Breda moeten haasten. Dat schiet lekker op als je geen auto hebt en je moet reizen met zo’n brekebeen als het *Laagwaardig Openbaar Vervoer. Rijzen doen ook otto’s bebopharen, en wel te berge, met een snelheid waar het *LOV jaloers op zou zijn.

Otto wist ook niet beter dan dat er in Oosterhout een nieuw dagbehandelcentrum zou komen, als onderdeel (of gevolg) van een grootschaliger plan-van-aanpak van de Amphia-directie. Maar zo’n centrum komt er niet.
Voor een ingrijpende operatie moet je een tiet met geld op tafel leggen en met de nieuwe BH-portemonnaie van de Hema mag dat toch geen probleem zijn zou otto denken. Niets is minder waar en buikpijn krijgen ze ervan, de Oosterhoutse kinderen der rekening. Een rekening die weer eens ten negatieve uitvalt voor mensen die zooog nodig hebben. Want zo spreekt iedereen dat tegenwoordig toch uit: zoooooooooog!
Vraag otto niet naar de reden voor de draai die hier wordt gemaakt. Nu de Amphia-directie de spoedpost in Oosterhout wil sluiten (niet sluitende rekeningen zijn daarvan ongetwijfeld de oorzaak) zijn ook de Oosterhoutse burger en de directeur van Stichting Huisartsenpost West-Brabant verrast. Onaangenaam wel te verstaan.

Hoe dan ook, genoemde directeur heeft meer voorbereidingstijd nodig dan de twee maanden die hem nu zijn gegund om voor de HAP, ter vervanging van de SEH, hoger opgeleid personeel aan te trekken (een zoektocht door het krantenartikel leert otto waar die afkortingen voor staan: HuisArtsenPost en SpoedEisendeHulp.

Gemeenten zijn met elkaar en met banken in gesprek, maar waar meer dan één speler in het spel is komt men er in de polderlandse praktijk maar zelden uit. Misschien dus toch nog een kansje dat alles bij het oude blijft, een gedachte waarmee otto’s optimistische eigenschappen maar weer eens zijn bewezen.

*NB: Oosterhout wacht al jaren op Hoogwaardig(= sneller) Openbaar Vervoer

.
Augustus 2012, ottovanoosterhout

.

Advertenties

Over ottovo

Op dit weblog schrijf ik columns, sketches, anekdotes en korte verhalen, soms met een kritische ondertoon maar bij voorkeur met humor als leidraad. Voor mijn header gebruikte ik een foto van wijlen mijn vader. Wij delen een naam en de liefde voor taal.
Dit bericht werd geplaatst in column, literatuur, proza, proza en poëzie, sketches en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een tiet met geld

  1. Appelvrouw zegt:

    Ik snap er echt geen tiet van.

  2. gerry zegt:

    hopelijk storm in een glas water….ik zou er bijna een tiet om verwedden dat alles goed komt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s