Wat een Centrum voor de kunsten en Mechelse herders met elkaar van doen hebben

.

Midden”Dick Bisschop

“Dongenaar bijt en bespuugt agent” luidt de kop van het krantenartikel dat voor mij ligt. De man werd op de Grote Markt in Breda aangehouden door enkele agenten die hem herkenden als veelpleger met een gebiedsverbod voor het bewuste plein, reden om het heerschap eens flink hun tanden te laten zien. Toen de agenten de hond van de man wilden overnemen schopte, sloeg en spuugde de man om zich heen; hij beet zogezegd flink van zich af.
Daar kunnen Oosterhoutse Dick Bisschoppen en H19-besturen een puntje aan zuigen maar dat terzijde. Dat bijten overigens kon je letterlijk nemen want toen de agenten genoodzaakt werden geweld te gebruiken zette de veelpleger zijn tanden in één van hen.

Dan was die eigenaar van de Mechelse herder, die afgelopen week bij een Tilburgse Albert Heijnfiliaal een driejarig jongetje in zijn gezicht beet, een stuk slimmer. Die stuurde zijn hond erop af om ergens zijn tanden in te zetten.
De hond blafte niet maar beet wel. De moeder van het joch, zichtbaar eentje met haar op de tanden, ging verhaal halen bij de eigenaar van de hond. Oog om oog, tand om tand dacht de hondenliefhebber en gaf de vrouw een klap in haar gezicht.

Otto’s bebopharen rijzen toch werkelijk te bergen als hij leest dat alleen voor de klap die de vrouw opliep, aangifte kan worden gedaan bij de politie. Tegen honden is aangifte niet mogelijk, een voorkeursbehandeling waar die beestjes zelf geen brood van lusten. Zodra een bijtgrage viervoeter in actie komt heb je als slachtoffer dus geen enkele mogelijkheid de dader aan de tand te voelen. Iets dat otto, in het geval van Mechelse herders, ook ten stelligste zou ontraden.
.

November 2012, ottovanoosterhout

Foto: Internet

.
Advertenties

Over ottovo

Op dit weblog schrijf ik columns, sketches, anekdotes en korte verhalen, soms met een kritische ondertoon maar bij voorkeur met humor als leidraad. Voor mijn header gebruikte ik een foto van wijlen mijn vader. Wij delen een naam en de liefde voor taal.
Dit bericht werd geplaatst in boeken, literatuur, proza, proza en poëzie, Uncategorized, verhalen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Wat een Centrum voor de kunsten en Mechelse herders met elkaar van doen hebben

 1. Bart zegt:

  Dus als je ten prooi bent gevallen aan die moordlustige kaken, kun je hierover nog niet eens je tanden laten zien op het politiebureau!
  Toch hoognodig tijd dat we weer wat meer van ons af mogen bijten, Otto, vind je ook niet? ;-)

 2. Alleen in geval van een bijtende hond geld dus het recht van de sterkste.
  Zucht …….. die goeie ouwe tijd

 3. Appelvrouw zegt:

  Bedankt voor de waarschuwing, ik ga een hondenfluitje kopen.
  Maar zou het echt zo zijn? Je kunt geen aangifte tegen de hond doen maar wel tegen de eigenaar.
  Dacht ik… in een eerdere buurt waar ik woonde is zo’n hond die kinderen lastig viel afgemaakt.
  Persoonlijk denk ik dat de baasje dat ook moeten, want waarom bijt die hond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s