een klik tussen de generaties?

.
Opa’s en oma’s gaan steeds vaker gezamenlijk op vakantie met kinderen en kleinkinderen. Dat lees ik in een artikel in mijn dagblad. Er is duidelijk sprake van een “klik” tussen de generaties. Maar wat wil je sinds de invoering van het zogenaamde rugzakwonen.
Otto zal uw geheugen even opfrissen: rugzakwonen is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die afhankelijk zijn van hulp van een ander. De woonvorm is o.a. bedoeld voor kinderen die de zorg voor een of beide ouders hebben. Die ouders wonen dan bijvoorbeeld gedeeltelijk zelfstandig in een ruimte op het grondgebied van de kinderen en kunnen voor bepaalde zorgtaken terecht bij hun kroost.

Terug naar het fenomeen generatieoverstijgende vakanties. ‘Travelbird’, een online-aanbieder (wie anders), spreekt van een duidelijk trend. Sterker: hij heeft die trend zelf verzonnen zo voelt otto aan zijn water. Geloof het of niet, er bestaat al een woord voor deze kersverse tendens: “Multigeneratievakantie”. En we zijn nog niet klaar met het vullen van de Dikke VanDale: er blijkt in vakantieparken ook een groeiende vraag naar ruimtes om gezamenlijk te eten en zich ’s avonds terug te trekken.
Weten hoe die heten? “Hybride-accommodaties”.

Mishandeling in uitgsaansgebied Oosterhout NB.Januari 2013

Mishandeling in uitgsaansgebied Oosterhout NB.
Januari 2013

Otto vreest dat de vijf raddraaiers die in januari een collega-uitgaander in elkaar timmerden in het uitgaansgebied van zijn woonplaats, momenteel wat minder comfortabel gehuisvest zijn. Toch lijkt het hem geen slecht idee deze lamzakken eens een tijdje in de leer te doen bij de generatie van normen en waarden: juist ja, onze ouderen. Een jaar opsluiting met als bewakers de oma en opa van Isa en Levi die, zeer fit van lijf en leden, tegenwoordig nog best hun mannetje/vrouwtje staan. Een jaartje gedwongen “klikken” met deze ouden van dagen, zoals onze oudjes tegenwoordig niet meer genoemd mogen worden. Nou vooruit, een jaartje in een hybride-accommodatie met deze twee senioren; wat zullen onze helden daar van opknappen..
.

Februari 2013, ottovanoosterhout
Afbeeldingen: Internet
Advertenties

Over ottovo

Op dit weblog schrijf ik columns, sketches, anekdotes en korte verhalen, soms met een kritische ondertoon maar bij voorkeur met humor als leidraad. Voor mijn header gebruikte ik een foto van wijlen mijn vader. Wij delen een naam en de liefde voor taal.
Dit bericht werd geplaatst in column, literatuur, proza, proza en poëzie, sketches, Uncategorized, verhalen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s